aizat's FotoPage
"aizat azfar soldin" photoyard "ijat's photoyard" aizat "ijat soldin"
By: aizat azfar

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  >  >>]    [Archive]
Saturday, 17-Apr-2010 11:05 Email | Share | | Bookmark
lagu best

saje nak share lagu best ni..maen gtar lagu ni pon mmg layan.. huhu.


Monday, 15-Feb-2010 23:46 Email | Share | | Bookmark
konsert satu suara (aizat.faizal. siti nurhaliza)

 
 
 
View all 5 photos...
askum... best woo cuti CNY this time.. sbb kami sekeluarga telah berkesempatan untuk menikmati konsert satu suara yang telah diadakan di Istana budaya..ini merupakan pengalaman yang pertama bagi kami sekeluarga menonton konsert.. tidak pernah sebelum ni kami menonton satu konsert pun.. dan juga inilah kali pertama kami semua menjejakkan kaki ke istana budaya.. best2.. =)

kisahnya bermula begini....=P

2-3 minggu lepas.. birthday abah kembali lagi..iaitu pada 2/2/2010... ini merupakan birthday abah yang ke -53... [ hepi besday bah!!!! ijat sayang abah sangat2.. semoga abah pjg umur dan sihat2 selalu...=) ]

seperti biasa apabila birthday parent kami tiba... kami pasti pening kepala... nak bagi hadiah ape ni..setelah berpening2 selama 2-3 hari sebelom menjelma nya hari berkenaan (2/2/2010) still buntu nak bagi hadiah ape... sume bende pon abah dah ade.. jam abah da ader... kasut pon da ade.. nak beli kayu golf tak mampu lak.,.. nak beli neck tie abah tak pakai lak..nak bg sumting yang special ... tapi tatau nak bagi ape... dan masalah yang paling utama ialah..MONEY2!!! anak2 Hj. soldin sume nye mesken2... terpakse kongsi 3 org baru leh beli adiah.. hahaha... tapi tape.. yang penting usaha.. cewah.. tetibe.. aku terbace di dalam surat khabar tentang konsert satu suara yang akan dilangsungkan di istana budaya,..

ting!!!! tetiba datang idea.. tgk konsert satu keluarga!!! yeahh!! aku rasakan konsert di istana budaya agak proper tanpa ada aksi2 ganas terkinja2 dan aku rasakan amak sesuai untuk tontonan seisi keluarga... ditambah pula kami sekeluarga merupakan die hard fan siti!!! hahaha...

aku terus menghubungi adik aku yang kedua -afiq akmal supaya terus bergegas ke istana budaya untuk membeli 5 tiket supaya kami dapat menonton bersama...satu masalah lagi timbul... mane nak cekau duet??? tiket rm 80 n rm 120, 180 pon abes... camne nih... makan megi satu sem kalo nak beli 5 tiket nih.. setelah perbincangan yang extensive...kami pon dengan muke konfiden meng"approach" mama dan membuat proposal kewangan untuk meminta sponsor duit tiket untuk hadiah abah...kitorang cakap kat mama.."mamaaaaaaa... nak beli tiket utk besday abah.. tapi tak cukup duet plak.. camne ni mama??-sambil wat muke sedih..."
.
mama sangat happy dan terus mensponsor harga tiket kesemuanya... haha.. kami adik beradik memaang bijak2!!! haha..

hari yg ditunggu telah tiba..kami teruja.. kerana ini merupakan pengalaman pertama bagi kami seisi keluarga menonton konsert...konsert dimulakan dgn persembahan aizat... diikuti dgn persembahan faizal tahir dan disusuli dgn perembahan our fav singer.. SITI NURHALIZA!!! haha.. tapi siti nyanyi sket je compare dgn aizat dan faizal tahir.. tapi apapun... inilah pertama kali juga kami melihat siti menyanyi secara LIVE... aduhai... suara siti sangat besst dan lunak ketika menyanyi live... tokleh tido aku mlam tu.. haha..

alhamdulillah... kami semua gembira... kami semua puas hati... yang paling penting... mama ngan abah happy.... menggembirakan ibu bapa merupakan tugas penting bagi semua anak2... ok... bye.. askumm..=)










Monday, 15-Feb-2010 05:29 Email | Share | | Bookmark
broga Hill AdVenture

askum...dan happy chinese new year..dum dum cheng... dum dum cheng..(sambil menari tarian singa) hoho..
cuti bersempena hari raya tahun baru cina tidak akan ku lepaskan berlalu begitu sahaja.. 2-3 hari sebelum menjelang nya cuti itu... telah terbayang beberapa rencana untuk mengisi slot2 kosong dengan aktiviti sihat dan berfaedah..bersama shapit yang baru mendapat kamera Lumix LX3 beliau , kami merencana utk keluar memburu momen2 indah... tentunya shapit amat teruja dgn kehadiran kamera baru dlm hidupnya... so.. ajaklah beliau kemana sahaja.. tentunya tanpa berfikir pnjng beliau akan membontoti tanpa meronta2..haha.. sedkit info ttg kamera shapit.. kamera shapit merupakan kamera kompak terbaik sepangjang 2009... kamera yg turut dilengkapi dengan mode manual memberi ruang kepada penggunanya utk mnghasilkan gambar yg lebih kreatif..kualiti gambar yg terhasil juga tidak kurang hebatnya... dan sangat lah berbaloi utk memiliki kamera ini... kecil dan lebih mobile... boleh digunakan dimana sahaja ... dgn kualiti gamba yg amat memuaskan...
so.. kami merangcang untuk ke Bukit Broga semenyih.. kami mengetahui tentang kewujudan dan keindahan bkit ini melalui teman2 seperjuangan yg lain..
pada hari sabtu..tanggal 13 februari 2010.. seawal jam 5.30 pagi.. syapit telah tercongok dihadapan rumah ku dgn perasaan berkobar2... ...
dengan hanye bersliper dan bersluar trek.. tidak lupe dgn gajet2 kamera.. kami bertolak ke broga semenyih..
sedikit info tentang hubungan semenyih dan hidop aku... semenyih merupakan tempat aku membesar... sejak dilahirkan sehingga umurku 7 tahun.. aku tinggal di semenyih sebelom berhijrah ker bandar baru bangi... so.. selok belok semenyih ni mmg aku dah terrel laa.. haha..
cont- setibanya di kaki bukit broga itu.. kelihatan sudah ada kelibat manusia yg sudah berkumpul lebih awal dari kami... kami berjumpa mereka dan menyatakan hasrat utk join konvoi meraka kerana kami tak tahu jalan ke puncak bukit. .. ketua kumpulan berkenaan melihat aku dari bawah ke atas... die merenung lama kearah sliperku..mesti dlm pale otak die ckp "agak2 laa budak ni.. nak hiking pakai sliper" haha.. kemudian die merenung ke arah muke n rambutku... n mesti dlm pale otak die ckp " agak2 laa budak ni,. mandi laaa dulu kot ye pon" haha..
tetapi akhirnya ketua konvoi berkenaan membenarkan kami turut serta kerana kami kelihatan kudus dan terkapai2.. heh...kemudian kami memulakan pendakian.. mujur shapit membawa torch light.. sekali lagi aku bermonolog sendirian didalam hatiku.. "adus .. nak trekking malam2 tapi tade lampu"... setelah hampir setengah jam mendaki.. masih tidak sampai2 lagi.. tekak mulai haus... dan sekali lagi kami mengeluh panjang.." adus... nape laaa nak trekking tak bawak air minuman plak.. aduss..adus.." tekak mulai terasa kering. tapi apakan daya.. demi menikmati keindahan semulajadi ciptaan ALLAH di puncak bukit.. kami gagahi juga.. dlm jam 6.30 ptg.. kami sampai ke puncak,, setelah 45 minutes mendaki... aku dan syapit bertayammum(sbb tade air) n berdasarkan arah barat yg ditunjukkan oleh GPS henset ku.. kami menunaikan solat subuh berjemaah di atas bukit nan indah itu... angin dingin mengelus-ngelus lembut dimukaku ketika bersolat.. sungguh tenang dan indah perasaan tersebut.. SUBHANAALLAH..ALHAMDULILLAH..ALLAHUAKBAr...
setelah usai bersolat... kami terus menyiapkan segala peralatan untuk memburu sunrise..Pemandangan diatas TERSANGATLAH mengujakan.. dengan suasana yang nyaman dan dingin.. menambahkan lagi mood ketenangan di puncak bukit berkenaan.. ..bukit berkenaan dilitupi dgn padang rumpur dan lalang yg indah tersergam luas..sangat memuaskan mata yg memandang..
dan setelah puas bergamba.. perut semakin asyik mendendangkan melodi dan tekak pula menangis2 kehausan... kami tidak berpeluang utk mengexplore ke seluruh bahagian broga hill ... dan kami plan utk mengulangi pendakian ini dgn lebih proper dan teratur (yaitu... pakai kasut.. mandi dulu+bawak torch light+bawak air minuman dan air berwudhuk and bawak BREAKFASTTTT!!!) heh..seeblom pulang ke rumah kami singgah ke kedai nasik lemak sotong yg mmg menjadi feveret aku ketika aku masih kecil.. kedai berkenaan masih bertahan walaupon sudah 17 tahun aku berpindah dari semenyih.. dan tentunya rasa nasik lemak berkenaan masih tidak berubah..
yeah!!!!! satu adventure yg hebat... bye... askum...








Wednesday, 6-Jan-2010 16:28 Email | Share | | Bookmark
liyana khairuddin

askum n selamat malam...=) alhamdulillah..seorang lagi sahabat seperjuangan aku yg bernama nurliyana khairuddin selamat diijab kabulkan dgn pasangan hati nya.. saudara shuhaimi... rakan sepermainan sejak sekolah rendah..=)... hehe... mesti dulo dorang maen kawen2.jadi pengantin2... tup tup.. skang da kawen btol2... hehe..

majlis akad nikah liyana N shuhaimi telah dijalankan pada hari jumaat pada jam 4.30 ptg..(pas asar).. disebabkan liyana merupakan sahabat yg agak rapat dgn aku n rumah aku yg agak dekat ngan umah die..( sbnarnye yana ni mmg agak rapat ngan sume manusia sbb sifat beliau yg sgt mesra alam.. hehe =P-jgn mara yana -nanti kene jual-hehe) ..aku pon menghadirkan diri ke majlis pernikahan beliau..dgn berbekalkan kamera aku tanpa accessories yg lain nya ( beg kamera aku terputus kt majlis nikah ad)...aku pon dtg laaa ke majlis tersebut... cam biasa laa.. aku pon snap2 laa beberapa gamba sekadar cukup utk diuploadkan ke Facebook, flickr n fotopages..tapi yg pelik nye,,, tade seorang official photographer pon yg kelihatan ... aku ingat photog tu pi tandas ke ape... setelah usai majlis akad nikah ..tetibe aku dipanggil oleh pengapit yana iaitu cik fiza san. " ijat.. amek gamba bnyk2 sket... kameraman yana tak dtg lagi..." huyooo.. ini seriuss.. ini serius (seperti dlm wonderpet) biau betol..ler... nape tak btau awal2.. kalo tak leh amek gamba bnyk sket..
ketika majlis sarung mensarung cincin... barulah muncul en.kameraman tuh dgn mata yg merah n rambut serabut...
aku mendekati beliau seraya bertanya.. "nape lmbat bro??sesat ker??"
... rupe2 nye die tertido... dah siap pasang alarm sume... tapi tertido gak.. pnt sgt kot.
setelah selesai... kameraman tu ingin membeli gamba2 aku yg die termiss iaitu ketika akad tadi.. disebabkan yana kawan yg agak rapat ngan aku + aku tak reti bisness + n muke kameraman tu mmg ikhlas gile tertido(haha) aku pon kasi je laa tanpa sebarang bayaran.. huhu... ade gak sumbangan aku selain menghabeskan makanan di tempat kejadian... tapi yang satu lagi bende kelakar ialah... tetibe ayah yana dtg jumpe aku. dgn muke yg agak hangin dan sarcastically berkata" esok dtg awal sket ek... jgn lambat2 lagi..." ayah yana ingat aku kameraman yg lambat tuh...
"erk ...pakcik,,, saye bkan kameraman... saye kawan yana.."huhuuuuu...

by the way alhamdulillah sume berjalan lancar... susunan acara majlis ketika pernikahan juga amat menarik..dimulakan dgn selawat dan bacaan ayat2 suci al-quran oleh seorang Qari...n paling best bile hubby yana bagi sekuntum ros utk yana.. romantik2.. hehe..semoga kekal bahagia n romantik sepanjang zaman.. doa aku juga berpanjangan untuk korang ... aminnn... daaa... askum..














Sunday, 3-Jan-2010 04:54 Email | Share | | Bookmark
pernikahan adlina

assalamualaikum... di penghujung2 tahun ditambah dgn musim cuti sekolah seperti yang sedia maklum merupakan musim perkahwinan /pernikahan atau dlm bahasa pasar nya ialah "musim mengawan".. haha.. tidak ketinggalan salah seorang sahabat baik aku di menara gading iaitu saudari Adlina bt wan sabri juga telah melangsungkan perkahwinan nya dgn pilihan hati beliau iaitu saudara radzi.tahniah2 =)


aku terpanggil untuk menulis sumting utk adlina kerana beliau merupakan seorang sahabat yang rapat dgn aku dan jika tidak keterlaluan boleh disebut sebagai seorang sahabat yg istimewa...=) n kalo tak keterlaluan gak boley dikatakan sbg adik angkat aku..heh..(penat aku jage ko ad...haha-konon2...) usia perkenalan kami hampir mencecah 7 tahun dan beliau mmg seorang sahabat yg sangat memahami...sangat banyak membantu ketika aku dlm keadaan susah dan senang.. bnyk cerita yg kitorang kongsi dan bergosip bersama.. dan beliau tidak pernah bosan mendengan cerita2 sedih+sensasi+ gembira dan lain... terima kasih adlina.. yeayyy!!!! =)

sedikit sejarah tentang adlina dan radzi...(seingat2 aku la.. kalo salah jgn marah ad... haha) mereka telah bertemu ketika di matrik lagi..sejak itu.. cinta bertaut dan berkekalan sehingga ke hari ini...turun naik dalam perhubungan mereka harungi dengan jaya nya sehingga berakhir di jinjang pelamin..alhamdulillah... perkahwinan merupakan sebuah permulaan bagi sebuah lagi episod baru dlm idop ko ad,.. semoga ko mengharungi nye dengan tabah...aku doakan selalu ek..
p/s- " mse aku jumpe mak ko lepas ko nikah... mak ko kate..." aizat.. doakan kebahagian your sister..." hehe.. terharu aku.. =P





























[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net